Toiminta

Hei!

 

Kesäkuun lämpö on lopultakin tullut Suomeen viileän alkukesän jälkeen. Auringosta on voinut kuitenkin nauttia kesän alusta saakka, vaikka sadekuurot ovat myös olleet jokapäiväinen sääilmiö kesäkuussa. Juhannuksesta alkoi oma kesälomani, joten nyt voi sanoa, että on jo lomatunnelmaan päässyt. Tämän viikon alussa tutkin mielenkiinnolla kaikkia mahdollisia tapahtumia, joissa voisi Suomessa kesän aikana käydä ja ilokseni huomasin, että paljon on tapahtumia, joihin on ilmainen sisäänpääsy sekä musiikin että kulttuurin tapahtumissa, joten kaikille suomalaisille on mahdollista saada sielun virkistystä jossakin mukavassa musiikki tai kulttuuri tapahtumassa mm. seurakunnan ja kunnan järjestäminä tapahtumina. 

 

Omassa yrityksessäni ja sen kehittämisessä joudun etenemään pikku hiljaa, mikä merkitsee heinäkuussa mahdollisten yhteistyökumppanien tapaamista, joitakin koulutuksia ja elokuussa olisi tarkoitus sitten se oma domain-kotisivu perustaa, kuin myös laittaa uudestaan yritysmainontaa lehteen. Työt Lohjalla kodin, koulun ja nuorten tukityöntekijänä jatkuu ensi kesään saakka, mutta tarkoitus on järjestää aikaa myös asiakkaiden vastaanottoon. Projektityöni on pitkälti samanlaista työtä kuin mitä yritykseni tarjoaa eli yksilöllisiä keskusteluja asiakkaiden, yhteistyöverkostojen kanssa sekä erilaisten voimauttavien ryhmien vetämistä. Koska työ on henkisesti kuitenkin vaativaa, on minun huolehdittava siitä, että omat "akut" ovat syksyllä kunnossa, joten myös lomaa on tarkoitus heinäkuussa pitää sekä matkustelun että virkistävien musiikki ja kulttuuritapahtumien merkeissä. Lisäksi omaa aikaa ja tilaa on tarkoitus kesällä ottaa itselleni, lähinnä luonnossa liikkumalla ja puutarhasta nauttien kuin myös ystävien kanssa aikaa viettäen.

 

Kesällä on meille kaikille mahdollisuus rentoutua liikkumalla luonnossa kukkien ja tuoksujen keskellä. Virkistävää liikkkumista ovat esim. kävely, uinti ja pyöräily, joskin kesäkuussa nämä liikuntamuodot ovat olleet erityisen virkistäviä viileiden säiden vuoksi. Erityisen mukavaa liikkuminen on yhdessä ystävän tai perheen kanssa, joten kaikki yhdessä liikkumaan erilaisissa joukkueissa Cool.

 

Luonnossa liikkuminen on monin tavoin terapauttista, koska esim. hyvät endorfiinit lähtevät liikkeelle kehossamme liikkumisen myötä ja tuovat myös siten hyvänolon tunnetta sen lisäksi, että pelkästään luonto jo itsessään virkistää kauneudellaan mieltämme. Luonnossa ja kävelyllä voi ottaa itselleen myös mindfulness-hetkiä, jolloin voit olla hetken aloillaan, keskittyä hengittelyyn ja jos haluat edetä pidemmälle voit ottaa mukaan lisäksi; katseen, kuulon ja hajun tuntemuksia ja keskittyä hetkeksi vielä niihin. Tämä toiminta voi hyvällä tavalla laskea stressitasoa jo pienenkin hatjoituksen kautta.

 

  

Oikein virkistävää, rentouttavaa ja kukkien tuoksuista, aurinkoista kesän jatkoa!

Kesäisin terveisin 

Hanni

 

Uusimmat kommentit