Toiminta

Hei!

Niin meni marraskuun pimeä aika ja joulukuun valot loistavat ikkunoilla ja pihoilla tuoden meille kaikille joulun valoa, ilosanomaa ja lämpöä. Kuten virressä 13 lauletaan joulun aikaan; "Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa. Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa..." Joulu onkin odotuksen aikaa monessa mielessä; lapset odottavat joulupukkia ja lahjoja, aikuiset odottavat lomaa arjen työstä ja osa myös joulun sanomaa eli laulun sanoman mukaan..."Nyt syttyy neljäs kynttilä, jo joulu sarastaa. Me odotamme Jeesusta, hän kaikki pelastaa."

 

Minulle joulu merkitsee sekä kristinuskon sanoman että myös perheen kanssa rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Perheen kanssa kuuntelemme joululauluja, leivomme ja teemme ruokaa yhdessä ja saamme kokea yhdessäolon ja rakkauden lämpöä sekä rauhaa. Joulu on ollut minulle aina tärkeä asia, koska erityisesti silloin meidän suvussamme todella rakkautta ja välittämistä on aina jaettu lämmöllä, johon on myös sisältynyt adventtikirkot, kauneimmat joululaulut, ja joulukirkko. Olen joka vuosi tehnyt seimiasetelman, jotta joulun sanoma olisi myös hengellisessä mielessä läsnä. 

 

Joulun sanoman kaltaisia asioita on oman maamme tilanteesta enemmän kuin vaikea löytää tällä hetkellä. On monin tavoin huolestuttavaa niin maamme taloudellinen tilanne kuin kansalaisten epätasa-arvoisuuden lisääntymisen ilmiö, jossa yhä enemmän suuri- ja pienituloisten ero kasvaa. On suorastaan merkillisiä meidän päättäjiemme arvojärjestykset heidän päätöksissään...Talvivaaran kaltaisia firmoja pidetään valtion rahoilla eli meidän jokaisen kansalaisen rahoilla pystyssä, vaikka yritys on selkeästi toimintakyvytön ja ympäristölle vaarillinen, uusia kaasuputkia päätetään rakentaa selvittämättä oikeasti rahallisia kuluja ja toisaalta sekä lapsilta että kouluilta viedään toiminnan edellytyksiä jatkuvilla vähennyksillä ja koulujen lopettamisilla sekä työttömiä ahdistetaan tiukentamalla jatkuvasti ehtoja vaikka töitä ei ole tarjolla, koska työttömien määrä jatkuvasti yritysten päätösten vuoksi lisääntyy.

 

Tasa-arvo ihmisten välillä Suuomessa jatkuvasti myös huononee ja kansalaisia jaetaan jo nyt ns. eri kasteihin; pienituloiset vs. suurituloiset, työttömät vs. työssäkäyvät. Johtuuko tämä peräti siitä, että jatkuvasti Suomessa kirkkoon kuuluvien määrä vähenee ja arvot kovenevat. Suomi on saanut suuren osan voimastaan nimenomaan meidän uskontomme kautta niin lukutaito kuin toisista ihmisistä välittäminen on perustunut kristinuskomme malliin ihmisistä, jotka ovat samanarvoisia Jumalan edessä. Demokratiamme myös perustuu tasa-arvon ajatukseen. Olemmeko me suomalaiset unohtamassa juuremme? Toivottavasti emme ja joulun aikaan usko ihmiseen, rakkauteen ja rauhaan aina palaa joulun sanoman myötä: Me odotamme Jeesusta, hän kaikki pelastaa. Joulun sanoman lämpö tavoittaa kaikki tasavertaisesti niin myös työttömät ja vähävaraiset, kaikki ihmiset. Hetken olemme yhtä, laulamme joululauluja, ostamme lahjoja, käymme joulukirkossa jne...Voi kunpa olisi joulu ainainen.....

 

Toivon kaikille rauhaa ja rakkautta sekä joulun sanoman valoa!

Jouluisin terveisin Hanni

 

Uusimmat kommentit