Toiminta

Hei!

Elämme parasta keskikesän aikaa tällä hetkellä ja valoa riittää ympäri vuorokauden. Valo virkistää mieltä ja lisää energiaamme monin tavoin. On myös mukavaa istua ystävien kanssa iltaa myöhäiseenkin  ja keskustelut voivat koskea syvällisiäkin asioita. Näin kävi itsellänikin juhannuksena siskoni vieraillessa miesystävänsä kanssa mökillämme. Keskustelut polveilivat asiasta toiseen tuoden kiinnostavia keskustelun aiheita esiin ja erilaisia näkökantoja. Vaikka ei ollutkaan kovin lämmin niin tuuleton mukava terassi ja hyvät ruuat toivat mukavan rentoutuneen tunnelman, jossa oli mahdollista jakaa yhteisiä asioita ajan kanssa. Tällainen mukava ilta kantaa muistoissa pitkään ja ilahduttaa koko kesän.

 

Kesälomat myös tuovat usealle meille lisää aikaa ja kiireetöntä tekemistä, jotka auttavat stressin poistumiseen ja mielen rauhoittumiseen. Itselleni paras keino stressin poistoon on ollut koirat ja niiden kanssa harrastaminen, jota voi parhaiten juuri kesällä tehdä. Harrastamisessa en tarkoita välttämättä erilaisissa kilpailuissa käymistä, mikä myös usein kuuluu kesällä koiraharrastukseen, vaan kaikkea mitä voi koirien ja perheen kanssa yhdessä tehdä. Itse tein juuri matkan Lappeenrantaan hyvää ystävää tapaamaan ja mukanani oli terapiakoirani Sulo, joka ohessa olevassa kuvassa on kainalossani.

 

Sulo on oma kasvattini ja asunut kanssani siis aivan syntymästään asti. Toki olemme hänen kanssaan käyneet näyttelyissä kuin myös muissa testeissä ja niissä Sulo onkin esimerkillisesti hoitanut oman osuutensa. Luonnetesti on läpäisty +110 pisteellä, laukausvarma tuloksella ja näyttelyistä Sulolla on meriittinä C.I.B. & FI & EE & LV MVA & BALTV-07, jotka tarkoittavat, että Sulo on kansainvälinen & Suomen & Eestin & Latvian muotovalio sekä Baltian voittaja 2007. Lisäksi lampaiden paimennuksessa Sulo oli rauhallinen, mutta määrätietoinen ja paimennus on onnistunut aina hienosti. Parhaimmillaan Sulo on kuitenkin terapiakoirana, sillä se on täysin luotettava niin ihmisten kuin koirien kanssa ja osaa käyttäytyä niin lasten, aikuisten kuin vanhustenkin kanssa todella hienotunteisesti sekä nuorten kanssa  vaikkapa jalkapallo pelissä maalivahtina Cool.

 

Koirat palvelevat ja auttavat meitä ihmisiä monin tavoin, mutta tärkein niistä on mielestäni se arvomaailma mitä koirat tuovat mukanaan, iloa, leikkisyyttä, turvaa, läheisyyttä ja lämpöä meidän ihmisten elämään. Koirat myös antavat meille käsittämätöntä hyväksyntää ja niiden rakkaus ihmisiä kohtaan on ällistyttävä. Pystymmekö me ihmiset rakastamaan toisiamme samalla hyväksyvyydellä, arvostelemattomuudella ja ilolla kuin koirat? Jos se olisi mahdollista, meidän ihmisten maailma voisi olla paljonkin valoisampi kuin nykyarjessa. Vaikka olemmekin taitavia monessa asiassa, niin koiristakin voisi jossain suhteessa ottaa mallia ainakin arvomaailman osalta ja hyvinvointimme voisi näin lisääntyä. Ihmisen ehkä suurin tarve on saada ja antaa rakkautta, mutta monesti nykyarjessa ne ovat kaukana arvojemme arvojärjestyksessä.

 

Muistakaahan käydä koiria rapsuttelemassa, niin kiireet ja murheet unohtuvat Cool

Toivotan kaikille aurinkoista, leppoisaa ja lämmintä kesän jatkoa sekä mukavia niin ihmisten kuin koirien rapsutteluhetkiä!

Yst. terv.

Hanni-Maria

 

Uusimmat kommentit