Toiminta

Hei!

Kevät on jo pitkällä ja kevään äänet ja kauneus ovat ympärillämme sisältäen lintujen laulujen sinfonioita ja luonnon vihreän eri sävyjä. Luonnon herääminen pitkän ja pimeän talven jälkeen on aina yhtä ihmeellistä. Voi vain hiljentyä kuuntelemaan ja antaa sielun levätä tämän kaiken kauneuden ihmeen keskellä.

 

Psalmissa 23 sanotaan:

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden. Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi...Sinun hyvyytesi ja rakkautei ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti."

 

Kevät tuo mukanaan myös ajatukset tulevasta lomasta, jota moni varmasti kaipaa pitkän työrupeaman jälkeen. Pääsiäinen toi pientä helpotusta ja virkistystä pienen loman muodossa ja varmasti jokunen kävi myös pääsiäisen pyhinä kirkossa. Jokainen hakee lepoa ja virkistystä siten kuin sitä itse katsoo tarvitsevansa. Yksi meille kaikille on kuitenkin yhteinen ja se on tämä ympärillämme heräilevä luonto, jossa ihminen voi kokea tuon vihreillä niityillä kävelyn ihan konkreettisesti kuin myös järven tai meren vapauduttua jäistä, sinisen ja auringonkimalteisen veden välkkeen rannoillamme.

 

Pimeys ja kylmyys ovat väistyneet ja sielumme sekä mielemme voi virkistyä kesän kauneuden myötä ja antaa meille ilon ja mielen sekä sielun virkistystä tulevana kesänä niin metsissä kuin rannoilla kävelijöille kuin myös niille, jotka saavat aikaa nauttia rakkaiden läheisten ja ystävien seurasta kiireettömästi kesän kauneus ympärillämme. Erityisesti keväällä voimme nähdä hyvyyden ja rakkauden ympärillämme, sillä kevät ja luonnon herääminen on aina ihme, joka virkistää mielemme ja sielumme. Lomat ja kiireetön aika mahdollistaa meidät myös kuulemaan läheisiämme ja keskustelemaan meille tärkeistä asioista, mikä on jokaiselle hyvin tärkeä asia nykypäivän kiireisen arjen keskellä.

 

Lepo, virkistys, luonto, läheiset, kuunteleminen ja kiireetön aika ovat tärkeitä meille kaikille, jotta voimme jaksaa arjen töissä ja kiireissä. Kesä  tuo mukanaan mahdollisuuden noiden tärkeiden asioiden huomioimiseen ja siten sielumme saa virvoitusta ja voimaa jaksaa taas tuleviin haasteisiin. Kun antaa aikaa itselle ja toisille sekä kuuntelee ja katselee ympärilleen, näkee kuinka hyvyys ja rakkaus on ympärillämme aina, jos vain huomaamme ja huomioimme sen.

 

Siunauksellista ja kaunista kevään jatkoa sekä Jumalan suojelusta!

Yst. terv. Hanni-Maria

 

 

Uusimmat kommentit