Toiminta

Hei!

Kevät tuo mukanaan usein innon terveyden ja kunnon kohentamiseen. Lisääntyvä valon määrä vaikuttaa piristävästi ja kelit ovat varsinkin tänä keväänä hyvät liikkumiseen. Myös puutarhatyöt aloitetaan näin maalis-huhtikuussa ja siten saa varsin mukavasti sitä paljon puhuttua arkiliikuntaa. Mikä tahansa liikunta on fyysiselle hyvinvoinnille hyvä asia, varsinkin jos kyseessä on liikuntamuoto, jota ei tee pakosta vaan omasta halustaan ja motivaation kautta.

 

Liikkuminen on kaiken ikäisille yhtä tärkeää ja sen tulisi olla osa jokapäiväistä elämää. Liikkumisen monipuolisuus on myös virkistävää ja varsinkin jos sekä psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi kohenee. Viikko voi muodostua vaihtelevista liikkumismuodoista ja usein unohdetaan esim. puutarhatyöt, kun mietitään miten viikossa liikutaan. Viikko voi muodostua esim. puutarhatöistä, uimisesta, kävelystä muutamana päivänä, siivoamisesta, joogasta, juoksemisesta jne. Sen sijaan, että laskemme liikkumiseen käymisemme vain varsinaisissa harrastuksissa, pitäisi myös kaikki liikkuminen huomioida, kun pohdimme omaa liikkumistamme.

 

Tärkeintä liikkumisessa on kuitenkin se, että saamme siitä myös psyykkistä mielihyvää ja energiamme paranee liikkumisen myötä. Liikuttaessa tulisikin huomioida myös psyykkinen hyvinvointi esim. kävelylenkillä voi tehokkaan kävelyn oheen ottaa myös virkistäviä rentouttavia ja palauttavia vähemmän tehokkaita hetkiä, jolloin voi käyttää aikaa vaikkapa luonnon ja vuodenaikojen ihmettelyyn. Nykypäivän ihmiselle tekee hyvää myös välillä pysähtyä ja vain kuunnella ja katsella mitä ympäristössämme tapahtuu ja unohtaa kiire. Luontokaan ei hötkyile vaan kaikki tulee aikanaan ilman stressiä ja painetta, siitä meidänkin tulisi ottaa kaikkien mallia.

 

Aurinkoista ja valoisaa kevättä!

Yst. terv.

Hanni-Maria

 

Uusimmat kommentit