Toiminta

Hei!

Projektityö on lopuillaan ja pääsen jälleen miettimään oman yritykseni päivitystä. Aloitin myös syksyllä 2015 YAMK Sosionomi opinnot MAMK:ssa ja valmistun tämän vuoden aikana.Projektityö on ollut erittäin kiinnostava ja teen myös opinnäytetyön tuosta projektista.

 

Kesä on tarkoitus käyttää sivujen muokkaamiseen ja yrityksen toiminnan uudistamiseen. Ainakin luontolähtöiset hyvinvointipalvelut ja Green Care -toiminta on tarkoitus päivittää oman yrityksen palvelujen tarjontaan.

 

Edelleen on mahdollista myös ottaa asiakkaita iltaisin, koska projektityön päivät päättyvät jo 15.30, jonka jälkeen on mahdollisuus ottaa ajanvarauksia. Noin vuoden verran yrityksen toiminta on ollut tauolla, mutta nyt on siis mahdollista ottaa jälleen uusia varauksia ja asiakkaita.

 

Mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille!

 

Hei!

 

Kesäkuun lämpö on lopultakin tullut Suomeen viileän alkukesän jälkeen. Auringosta on voinut kuitenkin nauttia kesän alusta saakka, vaikka sadekuurot ovat myös olleet jokapäiväinen sääilmiö kesäkuussa. Juhannuksesta alkoi oma kesälomani, joten nyt voi sanoa, että on jo lomatunnelmaan päässyt. Tämän viikon alussa tutkin mielenkiinnolla kaikkia mahdollisia tapahtumia, joissa voisi Suomessa kesän aikana käydä ja ilokseni huomasin, että paljon on tapahtumia, joihin on ilmainen sisäänpääsy sekä musiikin että kulttuurin tapahtumissa, joten kaikille suomalaisille on mahdollista saada sielun virkistystä jossakin mukavassa musiikki tai kulttuuri tapahtumassa mm. seurakunnan ja kunnan järjestäminä tapahtumina. 

 

Omassa yrityksessäni ja sen kehittämisessä joudun etenemään pikku hiljaa, mikä merkitsee heinäkuussa mahdollisten yhteistyökumppanien tapaamista, joitakin koulutuksia ja elokuussa olisi tarkoitus sitten se oma domain-kotisivu perustaa, kuin myös laittaa uudestaan yritysmainontaa lehteen. Työt Lohjalla kodin, koulun ja nuorten tukityöntekijänä jatkuu ensi kesään saakka, mutta tarkoitus on järjestää aikaa myös asiakkaiden vastaanottoon. Projektityöni on pitkälti samanlaista työtä kuin mitä yritykseni tarjoaa eli yksilöllisiä keskusteluja asiakkaiden, yhteistyöverkostojen kanssa sekä erilaisten voimauttavien ryhmien vetämistä. Koska työ on henkisesti kuitenkin vaativaa, on minun huolehdittava siitä, että omat "akut" ovat syksyllä kunnossa, joten myös lomaa on tarkoitus heinäkuussa pitää sekä matkustelun että virkistävien musiikki ja kulttuuritapahtumien merkeissä. Lisäksi omaa aikaa ja tilaa on tarkoitus kesällä ottaa itselleni, lähinnä luonnossa liikkumalla ja puutarhasta nauttien kuin myös ystävien kanssa aikaa viettäen.

 

Kesällä on meille kaikille mahdollisuus rentoutua liikkumalla luonnossa kukkien ja tuoksujen keskellä. Virkistävää liikkkumista ovat esim. kävely, uinti ja pyöräily, joskin kesäkuussa nämä liikuntamuodot ovat olleet erityisen virkistäviä viileiden säiden vuoksi. Erityisen mukavaa liikkuminen on yhdessä ystävän tai perheen kanssa, joten kaikki yhdessä liikkumaan erilaisissa joukkueissa Cool.

 

Luonnossa liikkuminen on monin tavoin terapauttista, koska esim. hyvät endorfiinit lähtevät liikkeelle kehossamme liikkumisen myötä ja tuovat myös siten hyvänolon tunnetta sen lisäksi, että pelkästään luonto jo itsessään virkistää kauneudellaan mieltämme. Luonnossa ja kävelyllä voi ottaa itselleen myös mindfulness-hetkiä, jolloin voit olla hetken aloillaan, keskittyä hengittelyyn ja jos haluat edetä pidemmälle voit ottaa mukaan lisäksi; katseen, kuulon ja hajun tuntemuksia ja keskittyä hetkeksi vielä niihin. Tämä toiminta voi hyvällä tavalla laskea stressitasoa jo pienenkin hatjoituksen kautta.

 

  

Oikein virkistävää, rentouttavaa ja kukkien tuoksuista, aurinkoista kesän jatkoa!

Kesäisin terveisin 

Hanni

 

Hei!

 

Kevät on jo todella pitkällä, mitä todentaa joutsenten ja kurkien saapuminen Anerion järven rannoille sekä västäräkin keikkuva kävely, jota sain eilen ensimmäisen kerran ihailla lenkiltä tullessani koirien kanssa. Hienoja aurinkoisia päiviä on ollut useita ja ihanista keväisistä ilmoista olemme saaneet myös nauttia. Kevät tuokin lisääntyvän valon määrän vuoksi lisää energiaa kaikille ja pihatöissäkin viihtyy pitkään iltaan. Myös mieli virkistyy lämmön, valon ja auringon paisteen myötä ja siten luonto omalta osaltaan toimii luonnollisesti ja terapeuttisesti.

 

Kevättä on myös yritykseni toiminnassa, sillä pienimuotoista markkinointia olen ensimmäistä kertaa laittanut paikallislehteemme muiden hyvinvointialan osaajien osastoon. Lisäksi ensimmäiset verkostoitumissuunnitelmat ovat saaneet alkusysäyksen pk yrittäjien risteilyllä viime viikon sunnuntaina. Järjestelyt, luennot, ohjelmat ja ruuat olivat erinomaiset ja uusia kontakteja tuli luotua kiinnostavien toisten yritysten kanssa. Vuoden on yritys nyt ollut toiminnassa, joskin reilun puolen vuoden ajan kehittelyvaiheessa. Kesäkuussa on vielä projektityötä Lohjalla osittain tiedossa, mutta pyrkimys olisi myös saada yrityskontakteja vahvistettua kuin myös kotisivut päivitettyä sekä luotua domain tiedosto. Yksi fokus olisikin syksylle, että yritystoiminta alkaisi jatkua uusin ideoin vaikkakin vielä pienimuotoisesti, sillä projektityö jatkuu ainakin vielä ensi vuoden heinäkuun 2016 loppuun, joten yritykseen ja asiakastyöhön liikenee vain joitakin tunteja per viikko.

 

Kesäloma on kuitenkin jo muutamien viikkojen päästä ja tarkoitus olisi tietenkin ladata akkuja syksyn haasteita varten kuten varmasti monella muullakin työssä käyvällä suomalaisella. Vaikka ei töitä olisikaan tänä ns. vaikeana taloudellisena aikana niin kaikilla meillä on mahdollisuus tasapuolisesti nauttia kesästä, auringosta, lämmöstä ja leppeistä tuulista. Tietenkin usealle kesä lisäksi merkitsee liikunnan lisääntymistä hyvien lenkki- ja uintisäiden sekä lisääntyvän valoisan ajan takia. Lenkit ja ulkoilu virkistävät mieltä ja toimivat siten samoin luonnon ohessa terapeuttisesti ja voimaannuttavasti.

 

Toivon siis kaikille virkistäviä lenkkejä, auringon paistetta ja valoa tänä keväänä!

Iloisin kevätterveisin 

Hanni

 

 

Hei!

Niin meni helmikuu että hujahti! Meidän perheemme sai nauttia juuri ennen ystävänpäivää tyttäremme Ressun lukion vanhojen tanssien juhlasta, jossa kauniita pukuja ja nuoria ihmisiä riitti sekä perinteisiä että hauskoja vapaamuotoisia tansseja tanssittiin. Ystävänpäivän jälkeen alkoikin heti hiihtoloma ja rentouttavaan lomaviikkoon kuului paljon liikuntaa, lenkkeilyä ja ystäviä. Oli aikaa nauttia luonnon kauneuden ihmettelystä koiralenkeillä, ystävien kanssa mukavista keskusteluista ja ihanasta rauhasta hyvien kirjojen parissa. Loma teki jälleen erittäin hyvää, koska projektityöni Lohjalla on varsinkin henkisesti vaativaa vaikkakin innostavaa ja motivoivaa, koska olen aina pitänyt nuorten kanssa työskentelystä ja heidän tukemisestaan oman elämänsä alkutaipaleella. 

 

Kevät on juuri ovella ja nuorilla ihmisillä on edessään monia valintoja kuten oman poikammekin elämässä ovat edessä lukion valinta ja haut sekä kevään jännitys siitä, onko päässyt toivomaansa lukioon. Monilla muillakin nuorilla tämä on edessä tänä keväänä ja haaveet tulevaisuuden toiveammatissa tyskentelystä voivat myös toteutua koulutukseen pääsyn myötä. Jännittäviä aikoja siis nuorten elämässä on juuri nyt meneillään kuin myös kirjoitukset lukiossa abiturienteilla. 

 

Oma yritykseni on ollut myös kehittelyvaiheessa ja pientä lisämarkkinointia on suunnitteilla sekä sivustojeni muokkaaminen domain muotoon. Aikataululla ei ole kiire, sillä projektityöni työllistää minua nyt aika tavalla, mutta tarkoitus on pikkuhiljaa päästä lisäämään oman yritykseni toimintaa saapi nähdä missä yritykseni on ensi syksynä. Joten jännittävää on myös minulla nähdä mihin minua johdetaan tuolta ylhäältä käsin, innolla olen ainakin projektityössäni kuin myös oman yritykseni kehityksessä mukana. Kiitollisena olen aina ollut johdatuksesta, jonka olen saanut elämääni lapsesta saakka ja löytänyt aina turvan rukouksesta ja niin rakkaasta Jumalasta ja Jeesuksesta. Erityisen rakkaana muistan oman diakonin vihkimykseni Turun Tuomiokirkossa edelliskeväänä 2013. 

 

Tähän loppuun laitankin kauniin psalmin, joka liittyy tähän päivään tänä sunnuntaina:

 

Ps. 8:2–10

Herra, meidän Jumalamme, kuinka suuri onkaan sinun nimesi maan päällä! 
Se julistaa sinun taivaallista kirkkauttasi.
  Lasten ja imeväisten huudot todistavat sinun voimastasi. 
  Ne ovat kilpenä jumalattomia vastaan, 
  ne vaientavat vihamiehen ja kostoa janoavan.
Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä,
kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen 
– mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat.
  Mikä on ihmislapsi! 
  Kuitenkin pidät hänestä huolen.
Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon, 
seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella.
  Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi, 
  asetit kaiken hänen valtaansa:
lampaat ja härät, kaiken karjan, 
metsän villit eläimet,
  taivaan linnut ja meren kalat, 
  kaikki vesissä liikkuvat.
Herra, meidän Jumalamme, 
suuri on sinun nimesi kautta koko maailman!
  Kunnia Isälle ja Pojalle 
  ja Pyhälle Hengelle,
niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, 
iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

 

Kaunista kevättä kaikille!

Yst. terv.

Hanni