Toiminta

Hei!

 

Syksy on mennyt todella nopeasti kuraattorin työssä Espoossa. YAMK Sosionomi opinnot ovat todella loppusuoralla kahta tehtävää vaille kurssitkin jo suoritettuina. Lopputyön työstö enää keväälle jäljellä ja valmistuminen näillä näkymin maaliskuussa 2017. Sitten voikin jälleen keskittyä pohtimaan oman yrityksen tilannetta ja kehittämistehtäviä asian suhteen.

 

Tänä jouluna saankin sitten nauttia pitkästä lomasta sillä peräti 17 vapaapäivää on tiedossa ja akut tulee varmasti hyvin ladattua, perheen kanssa vietettyä rauhaisaa joulun aikaa ja lenkkeiltyä myös koirien kanssa. Keväällä taas uusia haasteita tiedossa, mutta niistä sitten tarkemmin kevätpuolella.

 

Virren 27 mukaan toivotan teille kaikille

Ihanaa Joulua 2016 ja Uutta Vuotta 2017!

 

Kaikuvat virret enkeleiden kuoron,

niihin me yhdymme riemuiten,

kunnia olkoon taivaan Jumalalle,

ja maassa olkoon rauha,

ja maassa olkoon rauha

ja hyvä tahto luona ihmisten!

 

Jouluisin terveisin 

Hanni

 

Näin marraskuussa uusien voimien ja ideoiden kerääminen ensi vuoteen on mahdollista, koska puutarhan hoidosta vapautuva aika auttaa tekemään tilaa ajatustyölle. Omat YAMK sosionomi opinnot ovat loppusuoralla ja lopputyön työstäminen ensi kevääksi on joulukuun ja alkuvuoden päätyö, jotta valmistuminen toteutuu keväälle 2017. Opinnot ovat kolmea tehtävää vaille valmiit muuten. 

 

Uusi työ alkoi myös tämän vuoden elokuussa Espoossa kuraattorin työssä kolmessa Espoonlahden koulussa. Työtä on riittänyt kolmeen kouluun tutustumisessa ja työtapojen sisäistämisessä, joten oman yrityksen toiminnan jatkaminen on edelleen säästöliekillä. Yksi syy tähän odottelevaan asenteeseen on SOTE-tilanteen epäselvyys ja sen vuoksi nyt yritys on ainakin ensi kevääseen saakka odottelemassa jatkotoimia. 

 

Green Care palvelut ovat ainakin yksi yritykseni kehittämistoimenpiteitä ja lisäksi markkinoinnin kehittäminen ja aktivointi varmasti myös ajankohtaisia. Facebook on tietenkin olemassa, mutta en vielä markkinoi sitä kautta. Kun SOTE-asiat selkenevät pääsen taas miettimään yritykseni jatkoa. Siihen asti toimin nyt kuraattorina Espoonlahden alueella. 

 

Uutta virtaa tuo elämääni uusi perheensäjen Tiuku (Dispiritos Leah Loiuse a'Flyin), joka on kuvassakin ja joka toivottavasti jatkaa ystäväkoiraperinnettä, kunhan koulutukset saamme kuntoon. Pentukoulutuksissa olemme jo käyneetkin ja hienosti on alku mennyt. Tiuku tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa, joten mukavaa on ollut. Yhdessä Match Showssakin kävimme ja tuloksena oli hienosti punainen nauha ja kivat palkinnot.

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ystävällisin terveisin'

Hanni

Hei!

Projektityö on lopuillaan ja pääsen jälleen miettimään oman yritykseni päivitystä. Aloitin myös syksyllä 2015 YAMK Sosionomi opinnot MAMK:ssa ja valmistun tämän vuoden aikana.Projektityö on ollut erittäin kiinnostava ja teen myös opinnäytetyön tuosta projektista.

 

Kesä on tarkoitus käyttää sivujen muokkaamiseen ja yrityksen toiminnan uudistamiseen. Ainakin luontolähtöiset hyvinvointipalvelut ja Green Care -toiminta on tarkoitus päivittää oman yrityksen palvelujen tarjontaan.

 

Edelleen on mahdollista myös ottaa asiakkaita iltaisin, koska projektityön päivät päättyvät jo 15.30, jonka jälkeen on mahdollisuus ottaa ajanvarauksia. Noin vuoden verran yrityksen toiminta on ollut tauolla, mutta nyt on siis mahdollista ottaa jälleen uusia varauksia ja asiakkaita.

 

Mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille!

 

Hei!

 

Kesäkuun lämpö on lopultakin tullut Suomeen viileän alkukesän jälkeen. Auringosta on voinut kuitenkin nauttia kesän alusta saakka, vaikka sadekuurot ovat myös olleet jokapäiväinen sääilmiö kesäkuussa. Juhannuksesta alkoi oma kesälomani, joten nyt voi sanoa, että on jo lomatunnelmaan päässyt. Tämän viikon alussa tutkin mielenkiinnolla kaikkia mahdollisia tapahtumia, joissa voisi Suomessa kesän aikana käydä ja ilokseni huomasin, että paljon on tapahtumia, joihin on ilmainen sisäänpääsy sekä musiikin että kulttuurin tapahtumissa, joten kaikille suomalaisille on mahdollista saada sielun virkistystä jossakin mukavassa musiikki tai kulttuuri tapahtumassa mm. seurakunnan ja kunnan järjestäminä tapahtumina. 

 

Omassa yrityksessäni ja sen kehittämisessä joudun etenemään pikku hiljaa, mikä merkitsee heinäkuussa mahdollisten yhteistyökumppanien tapaamista, joitakin koulutuksia ja elokuussa olisi tarkoitus sitten se oma domain-kotisivu perustaa, kuin myös laittaa uudestaan yritysmainontaa lehteen. Työt Lohjalla kodin, koulun ja nuorten tukityöntekijänä jatkuu ensi kesään saakka, mutta tarkoitus on järjestää aikaa myös asiakkaiden vastaanottoon. Projektityöni on pitkälti samanlaista työtä kuin mitä yritykseni tarjoaa eli yksilöllisiä keskusteluja asiakkaiden, yhteistyöverkostojen kanssa sekä erilaisten voimauttavien ryhmien vetämistä. Koska työ on henkisesti kuitenkin vaativaa, on minun huolehdittava siitä, että omat "akut" ovat syksyllä kunnossa, joten myös lomaa on tarkoitus heinäkuussa pitää sekä matkustelun että virkistävien musiikki ja kulttuuritapahtumien merkeissä. Lisäksi omaa aikaa ja tilaa on tarkoitus kesällä ottaa itselleni, lähinnä luonnossa liikkumalla ja puutarhasta nauttien kuin myös ystävien kanssa aikaa viettäen.

 

Kesällä on meille kaikille mahdollisuus rentoutua liikkumalla luonnossa kukkien ja tuoksujen keskellä. Virkistävää liikkkumista ovat esim. kävely, uinti ja pyöräily, joskin kesäkuussa nämä liikuntamuodot ovat olleet erityisen virkistäviä viileiden säiden vuoksi. Erityisen mukavaa liikkuminen on yhdessä ystävän tai perheen kanssa, joten kaikki yhdessä liikkumaan erilaisissa joukkueissa Cool.

 

Luonnossa liikkuminen on monin tavoin terapauttista, koska esim. hyvät endorfiinit lähtevät liikkeelle kehossamme liikkumisen myötä ja tuovat myös siten hyvänolon tunnetta sen lisäksi, että pelkästään luonto jo itsessään virkistää kauneudellaan mieltämme. Luonnossa ja kävelyllä voi ottaa itselleen myös mindfulness-hetkiä, jolloin voit olla hetken aloillaan, keskittyä hengittelyyn ja jos haluat edetä pidemmälle voit ottaa mukaan lisäksi; katseen, kuulon ja hajun tuntemuksia ja keskittyä hetkeksi vielä niihin. Tämä toiminta voi hyvällä tavalla laskea stressitasoa jo pienenkin hatjoituksen kautta.

 

  

Oikein virkistävää, rentouttavaa ja kukkien tuoksuista, aurinkoista kesän jatkoa!

Kesäisin terveisin 

Hanni