Toiminta

Marraskuu on jo lopuillaan ja joulukuu alkamassa, joten vielä päivät lyhenevät ja pimeän aikaa on enemmän joulukuun loppupuolelle asti. Pimeyden lisääntyminen vaikuttaa monin tavoin ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tästä merkkejä ovat esimerkikisi väsymyksen tuntemus, vireystilan lasku ja joillakin myös apeuden kokemukset. Miten tähän jokainen voi halutessaan vaikuttaa, on koittaa löytää itselle sopivia piristäviä asioita. Kenelle piristys tulee valosta esimerkiksi kirkasvalolampun avulla ja kenelle vaikkapa musiikki tuo lisää energiaa. Tällä hetkellä ystävien tapaaminen, joka voisi tuoda myös piristystä päiviin, on hieman haasteellista koronan vuoksi, mutta yhdessä lenkkeily turvavälit säilyttäen on hyvä muoto tavata ystäviä ja piristyä yhdessä ulkoilemalla mukavan jutustelun ohessa.

 

Työssä Omniassa tällä hetkellä on muutama viikko vielä jäljellä ja sitten on pitkä joululoma 19.12.2020 - 6.1.2021, joten nyt en ennen vuoden vaihdetta ota uusia asiakkaita omaan yritykseeni, vaan lopettelemme vanhojen asiakkaiden kanssa vuoden loppuun mennessä. Loma tulee minullekin tarpeeseen, on ollut pitkä syksyn jakso ilman lomia, joten sen vuoksi rauhoitan nyt pitemmän loman myötä jouluajan ja lataan itsekin omia voimavarojani. Tervetuloa kuitenkin uudet asiakkaat tammikuun 15.1.2021 jälkeen, edelleen muutaman asiakkaan pystyn ottamaan per kuukausi.

 

Kaikille mukavaa joulun odotusta!

Ystävällisin terveisin Hanni-Maria

 

Pitkällä olemme jo kesää ja juhannuskin oman ja siskon perheen kanssa vietetty. Omat aineopinnot Turun avoimessa yliopistossa saivat päätöksensä ja ensi keväänä tavoitteena päästä jatkamaan pääaineopintoihin ja valmistuminen sosiaalityöntekijän pätevyyteen. Uusia palvelumuotoja olen kehitellyt nykyisen työn ohjaamana ja uutena palveluna on siten tullut yksilövelmennus, jonka tarkoituksena on kokonaisvaltaisesti tukea asiakkaan elämää, voimavaroja ja arkea.

 

Työni Omniassa jatkuu vielä ainakin vuoden 2021 loppuun ja edelleen otan omaan yritykseeni muutaman asiakkaan per kuukausi, jos palveluntarvetta ilmenee. Eli ottakaahan yhteyttä, niin katsotaan yhdessä miten voin auttaa omien palvelujeni kautta. Mukavaa kesän jatkoa kaikille ja virkistystä auringonpaisteesta.

 

Kesäterveisin Hanni-Maria

 

Hei pitkästä aikaa!

 

Kylläpä aika on mennyt nopeasti, sillä uusi työpaikka löytyi Koulutuskuntayhtymä Omniasta, jossa toimin nyt Nuotti-valmentajana, mikä tarkoittaa ammatillista yksilökuntoutusta syrjäytymisvaarassa oleville 17-29 vuotiaille nuorille aikuisille. Melkein vuosi tulee jo täyteen ja työ on ollut antoisaa ja työkaverit ja työpaikka varsin ihania. 

 

Omassa yrityksessäni on kuitenkin ollut myös muutamia asiakkaita, jotka olen pystynyt ottamaan tämän hetkisen työn oheen. Maksimissaan voin ottaa kaksi asiakasta per kolme kuukautta, sillä tuo valmennustyö on kyllä todella kokonaisvaltaista työtä. Sote asiat ovat edelleen kesken ja varsinkin nyt Korona-viruksen tullessa kuvioon vaikuttanut paljon työskentelyyn. Omassa työpaikassani kuitenkin etätyö toimii todella hienosti ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä. 

 

Opiskelen edelleen sosiaalityötä Turun yliopistossa ja aineopintoja on jäljellä enää muutama tentti ja tarkoitus on vielä opiskella muutaman vuoden sisällä pääaineopinnot, jonka jälkeen voin saada myös sosiaalityöntekijän pätevyyden. Kaikkea kivaa on suunnitteilla ja toivottavasti saan näitäkin sivuja nyt päiviteltyä useammin, kun etätyö tuo lisää aikaa, koska ei autolla ajoa tule niin paljon tällä hetkellä.

 

Ihanaa kevättä kaikille ja ottakaahan yhteyttä, katsotaan mahdollisia aikatauluja, kyllä onnistuu johonkin väliin varmasti tapaamiset sovittaa! =)

Aurinkoisin terveisin'

Hanni-Maria

 

Hei!
Niin vierähti 2018 syksy perhetyössä ja uudessa yrityksessä Arjessa Oy:ssä. Työmatka lyheni n. 100 km per päivä, sillä Espooseen piti ajaa 160 km/pv ja nyt Lohjalle kilometrejä 60 km/pv, joten hieman on helpottanut työntekoa. Green Care -päivät Vuokatissa 30. - 31.10.2018 olivat todella hyvin järjestetyt ja valtavasti uutta tietoa tuli tietopankkiini. Yrityksen kehittäminen jatkuu uusien tietojen avulla sekä kotisivuja päivittämällä. Marraskuussa oli vielä monta koulutusta markkinoinnin osalta. Kuitenkin SOTE edelleen täysin auki, joten uskallusta hypätä yrityksen pyörittämiseen päätoimisena ei vielä ole .
Joulu ja Uusi Vuosi 2019 menivät perheen ja sukulaisten kanssa juhliessa sekä levon ja akkujen latauksen merkeissä. Edelleen oman yrityksen pyöräyttäminen todella käyntiin on unelmissa, mutta niin kauan kuin SOTE asiat kesken, ei ole uskallusta tuota päätöstä tehdä. Aivan ihania luentoja ja ryhmätoimintoja olisi suunnitteilla Green Care päivien siivittämänä, joten näitä olisi ihan tarjota asiakkaille voimavatoja lisäämään. Muutenkin suuntaus virkistys ja ennaltaehkäisevään työskentelyyn on vahvistunut ja nämä ovatkin sitten tämän vuoden haasteita ja jotta näitä pääsisi oikein käynnistämään asiakaskunnalle.
Ihanaa Uutta Vuotta 2019 kaikille!
T. Hanni

 

Hei!

 

Kesäkuussa nautitaan lomasta upeassa aurinkoisessa säässä. Kesällä on myös aikaa ideoida omaa yritystä. Perhetyöntekijänä olen toiminut nyt vuoden ja työ on ollut kiinnostavaa ja antoisaa. Nyt kuitenkin on herännyt into taas oman yrityksen toiminnan polkaiseminen käyntiin pikku hiljaa. Yrittäjäristeilyllä into lisääntyi ja rohkaisin itseni myös esittämään omaa yritystäni. 

 

Uutena tuotteena on Green Care -palveluihin tullut luontoavusteinen metsäympäristöön liittyvä virkistyksellinen luonnossa liikkuminen ja myös kuntoutuksellinen toiminta erilaisin menetelmin. Lisäksi on mahdollista lisätä rentouttava osuus. Tämä tuote on itseä tällä hetkellä eniten innostava uusi asia omassa yrityksessäni. Koulutuksen Green Care -palveluihin sain YAMK sosionomi opinnoissa, joten tietoa ja taitoa asian tiimoilta löytyy ja intoa käytännön kursseihin. Syksyllä varsinaisesti uuden tuotteen ja yrityksen markkinointi alkaa, mutta kiinnostuneille voin myös aiemmin tuotetta tarjota ja ryhmien vetämiseen intoa kyllä on jo kesän aikana, joten yhteyttä vaan ottamaan kaikki kiinnostuneet. Domain-sivut on lopultakin perustettu, joten nyt pitäisi kotisivujen helpommin löytyä.

 

Kaunista ja aurinkoista kesää!

Kesäisin terveisin Hanni