Toiminta

Hei! 

Viimeinen lomaviikko meneillään ja paljon hyvää on ehtinyt lomalla tehdä. Siskon syntymäpäivät Nauvossa heidän veneellään ihanassa kesäsäässä, toi sekä luonnon tuomaa että sosiaalista virkistystä. Museokortti tuli myös korkattua Svinhufvudin Kotkaniemessä rakkaan ystävän kanssa Luumäellä, tuli tutuksi Suomen historiaa ja kahviteltua herkkuja ystävän kanssa. Oli todella ihanaa nähdä, koska koronan vuoksi emme viime vuonna voineet nähdä. 80 vuotiaan rakkaan tätini kanssa teimme retken Uuteenkaupunkiin, josta kuvakin on. Mukana oli uusi perheemme tulokas oman kennelini kasvatti Hertta eli Summerway's Miracle of Lovestar Ruby Angel, josta mahdollisesti tulossa kolmas kennelimme ystäväkoira.

 

Koronan vaikuttaessa jaksamiseemme, onkin tärkeää huolehtia virkistyksestä ja sosiaalisista suhteista. Tämä on hyvin mahdollista monin tavoin kesällä, kun voi viettää aikaa ulkona joko luonnossa tai puutarhassa ja myös mukavissa kesäkahviloissa. Tärkeää olisi lisäksi käyttää aikaa hiljentymiseen ja oman mielen tasapainottamiseen jokaiselle yksilöllisesti. Palautuminen kevään kiireistä ja valmistautuminen syksyyn on juuri nyt hyvä toteuttaa. 

 

Ihanaa loppukesää kaikille ja otathan yhteyttä, jos koet, että yritykseni palveluista olisi sinulle hyötyä! 🙂

 

Ystävällisin terveisin

Hanni-Maria 

Hei!

Iloisia keväisiä uutisia on kerrottavana näin maaliskuun alussa. Kenneliini Summerway's on tammikuussa 2021 syntynyt 4 tyttöpentua ja tarkoitus olisi vahvistaa eläinavusteisia palveluita yhdellä uudella ystäväkoiralla, joten kotiin jää yksi pennuista. Koirat tuovat paljon hyvää mukanaan, kuten säännöllisen liikkunnan ja ulkoilun sekä myös koiran silittäminen laskee verenpainetta ja myös oksitosiinia erittyy mielihyvän tuloksena. Iloa ja läsnäoloa hetkessä koirat myös tuovat mukanaan. Korona on lisäksi pakottanut ihmiset hidastamaan arkea ja kotiympäristössä liikutaan enemmän ja etätyöt myös lisäävät kotona oleskelua, jolloin tilanne sekä vime vuonna että tänä vuonna on aiheuttanut sen, että koiranpennut löytävät uusiin koteihin varsin nopeasti. Mikä voi siten tarkoittaa, että suomalaiset liikkuvat enemmän lenkeillä.

 

Kevät muutenkin tuo mukanaan lisää energiaa, koska valon määrä lisääntyy, joten nyt on oiva hetki lähteä ulkoilemaan ja lenkkeilemään. Luonto alkaa myös heräillä ja erilaiset kevään äänet lisääntyvat joka päivä ympärillämme, joten sekin kannustaa ulkoilemaan, mikä puolestaan lisää hyvinvointia monin tavoin, joten kaikki nyt liikkumaan ja nauttimaan kevääsyä.

Mukavaa kevättä kaikille!

Ystävällisin terveisin  Hanni-Maria

 

Marraskuu on jo lopuillaan ja joulukuu alkamassa, joten vielä päivät lyhenevät ja pimeän aikaa on enemmän joulukuun loppupuolelle asti. Pimeyden lisääntyminen vaikuttaa monin tavoin ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tästä merkkejä ovat esimerkikisi väsymyksen tuntemus, vireystilan lasku ja joillakin myös apeuden kokemukset. Miten tähän jokainen voi halutessaan vaikuttaa, on koittaa löytää itselle sopivia piristäviä asioita. Kenelle piristys tulee valosta esimerkiksi kirkasvalolampun avulla ja kenelle vaikkapa musiikki tuo lisää energiaa. Tällä hetkellä ystävien tapaaminen, joka voisi tuoda myös piristystä päiviin, on hieman haasteellista koronan vuoksi, mutta yhdessä lenkkeily turvavälit säilyttäen on hyvä muoto tavata ystäviä ja piristyä yhdessä ulkoilemalla mukavan jutustelun ohessa.

 

Työssä Omniassa tällä hetkellä on muutama viikko vielä jäljellä ja sitten on pitkä joululoma 19.12.2020 - 6.1.2021, joten nyt en ennen vuoden vaihdetta ota uusia asiakkaita omaan yritykseeni, vaan lopettelemme vanhojen asiakkaiden kanssa vuoden loppuun mennessä. Loma tulee minullekin tarpeeseen, on ollut pitkä syksyn jakso ilman lomia, joten sen vuoksi rauhoitan nyt pitemmän loman myötä jouluajan ja lataan itsekin omia voimavarojani. Tervetuloa kuitenkin uudet asiakkaat tammikuun 15.1.2021 jälkeen, edelleen muutaman asiakkaan pystyn ottamaan per kuukausi.

 

Kaikille mukavaa joulun odotusta!

Ystävällisin terveisin Hanni-Maria

 

Pitkällä olemme jo kesää ja juhannuskin oman ja siskon perheen kanssa vietetty. Omat aineopinnot Turun avoimessa yliopistossa saivat päätöksensä ja ensi keväänä tavoitteena päästä jatkamaan pääaineopintoihin ja valmistuminen sosiaalityöntekijän pätevyyteen. Uusia palvelumuotoja olen kehitellyt nykyisen työn ohjaamana ja uutena palveluna on siten tullut yksilövelmennus, jonka tarkoituksena on kokonaisvaltaisesti tukea asiakkaan elämää, voimavaroja ja arkea.

 

Työni Omniassa jatkuu vielä ainakin vuoden 2021 loppuun ja edelleen otan omaan yritykseeni muutaman asiakkaan per kuukausi, jos palveluntarvetta ilmenee. Eli ottakaahan yhteyttä, niin katsotaan yhdessä miten voin auttaa omien palvelujeni kautta. Mukavaa kesän jatkoa kaikille ja virkistystä auringonpaisteesta.

 

Kesäterveisin Hanni-Maria

 

Hei pitkästä aikaa!

 

Kylläpä aika on mennyt nopeasti, sillä uusi työpaikka löytyi Koulutuskuntayhtymä Omniasta, jossa toimin nyt Nuotti-valmentajana, mikä tarkoittaa ammatillista yksilökuntoutusta syrjäytymisvaarassa oleville 17-29 vuotiaille nuorille aikuisille. Melkein vuosi tulee jo täyteen ja työ on ollut antoisaa ja työkaverit ja työpaikka varsin ihania. 

 

Omassa yrityksessäni on kuitenkin ollut myös muutamia asiakkaita, jotka olen pystynyt ottamaan tämän hetkisen työn oheen. Maksimissaan voin ottaa kaksi asiakasta per kolme kuukautta, sillä tuo valmennustyö on kyllä todella kokonaisvaltaista työtä. Sote asiat ovat edelleen kesken ja varsinkin nyt Korona-viruksen tullessa kuvioon vaikuttanut paljon työskentelyyn. Omassa työpaikassani kuitenkin etätyö toimii todella hienosti ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä. 

 

Opiskelen edelleen sosiaalityötä Turun yliopistossa ja aineopintoja on jäljellä enää muutama tentti ja tarkoitus on vielä opiskella muutaman vuoden sisällä pääaineopinnot, jonka jälkeen voin saada myös sosiaalityöntekijän pätevyyden. Kaikkea kivaa on suunnitteilla ja toivottavasti saan näitäkin sivuja nyt päiviteltyä useammin, kun etätyö tuo lisää aikaa, koska ei autolla ajoa tule niin paljon tällä hetkellä.

 

Ihanaa kevättä kaikille ja ottakaahan yhteyttä, katsotaan mahdollisia aikatauluja, kyllä onnistuu johonkin väliin varmasti tapaamiset sovittaa! =)

Aurinkoisin terveisin'

Hanni-Maria