Toiminta

Hei pitkästä aikaa!

 

Kylläpä aika on mennyt nopeasti, sillä uusi työpaikka löytyi Koulutuskuntayhtymä Omniasta, jossa toimin nyt Nuotti-valmentajana, mikä tarkoittaa ammatillista yksilökuntoutusta syrjäytymisvaarassa oleville 17-29 vuotiaille nuorille aikuisille. Melkein vuosi tulee jo täyteen ja työ on ollut antoisaa ja työkaverit ja työpaikka varsin ihania. 

 

Omassa yrityksessäni on kuitenkin ollut myös muutamia asiakkaita, jotka olen pystynyt ottamaan tämän hetkisen työn oheen. Maksimissaan voin ottaa kaksi asiakasta per kolme kuukautta, sillä tuo valmennustyö on kyllä todella kokonaisvaltaista työtä. Sote asiat ovat edelleen kesken ja varsinkin nyt Korona-viruksen tullessa kuvioon vaikuttanut paljon työskentelyyn. Omassa työpaikassani kuitenkin etätyö toimii todella hienosti ja asiakkaatkin ovat olleet tyytyväisiä. 

 

Opiskelen edelleen sosiaalityötä Turun yliopistossa ja aineopintoja on jäljellä enää muutama tentti ja tarkoitus on vielä opiskella muutaman vuoden sisällä pääaineopinnot, jonka jälkeen voin saada myös sosiaalityöntekijän pätevyyden. Kaikkea kivaa on suunnitteilla ja toivottavasti saan näitäkin sivuja nyt päiviteltyä useammin, kun etätyö tuo lisää aikaa, koska ei autolla ajoa tule niin paljon tällä hetkellä.

 

Ihanaa kevättä kaikille ja ottakaahan yhteyttä, katsotaan mahdollisia aikatauluja, kyllä onnistuu johonkin väliin varmasti tapaamiset sovittaa! =)

Aurinkoisin terveisin'

Hanni-Maria

 

Hei!
Niin vierähti 2018 syksy perhetyössä ja uudessa yrityksessä Arjessa Oy:ssä. Työmatka lyheni n. 100 km per päivä, sillä Espooseen piti ajaa 160 km/pv ja nyt Lohjalle kilometrejä 60 km/pv, joten hieman on helpottanut työntekoa. Green Care -päivät Vuokatissa 30. - 31.10.2018 olivat todella hyvin järjestetyt ja valtavasti uutta tietoa tuli tietopankkiini. Yrityksen kehittäminen jatkuu uusien tietojen avulla sekä kotisivuja päivittämällä. Marraskuussa oli vielä monta koulutusta markkinoinnin osalta. Kuitenkin SOTE edelleen täysin auki, joten uskallusta hypätä yrityksen pyörittämiseen päätoimisena ei vielä ole .
Joulu ja Uusi Vuosi 2019 menivät perheen ja sukulaisten kanssa juhliessa sekä levon ja akkujen latauksen merkeissä. Edelleen oman yrityksen pyöräyttäminen todella käyntiin on unelmissa, mutta niin kauan kuin SOTE asiat kesken, ei ole uskallusta tuota päätöstä tehdä. Aivan ihania luentoja ja ryhmätoimintoja olisi suunnitteilla Green Care päivien siivittämänä, joten näitä olisi ihan tarjota asiakkaille voimavatoja lisäämään. Muutenkin suuntaus virkistys ja ennaltaehkäisevään työskentelyyn on vahvistunut ja nämä ovatkin sitten tämän vuoden haasteita ja jotta näitä pääsisi oikein käynnistämään asiakaskunnalle.
Ihanaa Uutta Vuotta 2019 kaikille!
T. Hanni

 

Hei!

 

Kesäkuussa nautitaan lomasta upeassa aurinkoisessa säässä. Kesällä on myös aikaa ideoida omaa yritystä. Perhetyöntekijänä olen toiminut nyt vuoden ja työ on ollut kiinnostavaa ja antoisaa. Nyt kuitenkin on herännyt into taas oman yrityksen toiminnan polkaiseminen käyntiin pikku hiljaa. Yrittäjäristeilyllä into lisääntyi ja rohkaisin itseni myös esittämään omaa yritystäni. 

 

Uutena tuotteena on Green Care -palveluihin tullut luontoavusteinen metsäympäristöön liittyvä virkistyksellinen luonnossa liikkuminen ja myös kuntoutuksellinen toiminta erilaisin menetelmin. Lisäksi on mahdollista lisätä rentouttava osuus. Tämä tuote on itseä tällä hetkellä eniten innostava uusi asia omassa yrityksessäni. Koulutuksen Green Care -palveluihin sain YAMK sosionomi opinnoissa, joten tietoa ja taitoa asian tiimoilta löytyy ja intoa käytännön kursseihin. Syksyllä varsinaisesti uuden tuotteen ja yrityksen markkinointi alkaa, mutta kiinnostuneille voin myös aiemmin tuotetta tarjota ja ryhmien vetämiseen intoa kyllä on jo kesän aikana, joten yhteyttä vaan ottamaan kaikki kiinnostuneet. Domain-sivut on lopultakin perustettu, joten nyt pitäisi kotisivujen helpommin löytyä.

 

Kaunista ja aurinkoista kesää!

Kesäisin terveisin Hanni

 

 

Hei!

 

Joulut ovat takanapäin ja uusi vuosi 2018 alkanut. Helmikuussa jo mennään ja päivät valon puolesta venyvät joka päivä pidemmiksi. Mieli virkistyy vähän kerrallaan kun pimein aika väistyy jälleen taakse. Liikunta koirien kanssa pitkien lenkkien merkeissä mahdollistuu ja samalla oma kuntokin saa jälleen nousua, kun valoisaa aikaa ja pitempiä lenkkejä on mahdollista tehdä.

 

Upeat helmikuun aurinkoiset ja valkoiset lumimaisemat ovat lumoavan kauniita. Oma mielipaikkani on järven rannalla ja siellä on mahdollista kokea noita lumoavia hetkiä luonto ympärillä. Mindfulness hetki onkin helposti toteutettavissa mielen tasapainoa lisäämään tuolla järven rannassa, mikä onkin tarpeellista, kun töissä joutuu vaikeita perheiden tilanteita joka päivä käsittelemään, joten on tärkeää saada itsensä nollattua raskaiden päivien jälkeen. Luonnon vaikutus muutenkin ihmisen psyykeen on rauhoittava ja tasapainottava.

 

Oman yritykseni suhteen joudun vielä ainakin tämän kevään odottelemaan, koska hallitus ei vieläkään ole lopullisia päätöksiä sote-asian suhteen tehnyt. Nyt vaan siis nautitaan tästä lopputalvesta ja tulevasta keväästä ja valon määrän lisääntymisestä. Kaikille mahtavia aurinkoisia lenkkejä ihanassa Suomen luonnossa.

 

Aurinkoisin terveisin 

Hanni

 

 

Hei!

 

Aika on tänä syksynä mennyt siivillä lähinnä uuden perhetyöntekijän toimessa. Työ on vaativaa ja kokonaisvaltaista perheiden tukemista ja erittäin kiinnostavaa. Nyt kuitenkin uuden työn tuomat haasteet ovat takanapäin ja työskentely alkaa kulkea omissa uomissaan. Oman yritykseni kehittämiseen aikaa ei ole varsinaisesti ollut,  joten vielä on ollut pakko siirtää oman yritykseni käyntiin polkaisemista, joskin suunnitelmat alkavat selkiytyä. Tosin kesken oleva SOTE-uudistus tuottaa kyllä vaikeuksia sillä, kun ei ole tietoa miten toiminta aiotaan toteuttaa uudistetussa muodossa, ei ole mahdollista oikein itsekään yrityksensä suuntaa valita.

 

Ystäväkoirapuolella meillä on perheessä kaksi uutta koiraa kasvamassa Tiuku 1,5 v ja Tiara 1 v, jotka tulevaisuudessa tullevat hoitamaan pääosin ystäväkoirapalvelun toimintaa. Kennelliiton kaverikoira kursseille pääsee koira, joka on täyttänyt 2 v ja on muuten sopiva käyttöön. Tiuku on jo ollut perhetyössä mukana muutamissa perheissä, jotka ovat luvan antaneet, vaikka virallisia papereita ei ole vielä. Hienosti on mennyt tytöllä.

 

Lapin reissukin kasvattajaystävän kanssa toteutui kesällä ja saimme nauttia kaikki nuo päivät upeasta säästä, joka oli todella hieno asia, sillä kesä oli muuten viileä ja aurinkoisia päiviä oli hyvin vähän. Talveakin on pitkään odotettu ja tällä viikolla sitten satoikin runsaasti lunta. Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivää vietettiin myös viikko sitten ja hienoja juhlallisuuksia pidettiin asian tiimoilta.

 

Nyt sitten rauhaisaa joulua jo odotellaan ja lepoa sekä virkistystä, jota toivon myös kaikille tuleville ja entisille asiakkaille sekä ystäville.

 

"Taas kosketti ruutua ikkunan

 tutun jouluenkelin siipi.

 Taas äänetön henkäys taivahan

 läpi seinän sisälle hiipi." (Anna-Maija Raittila)

 

 

Hyvää Joulua 2017 ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Lämpimin jouluterveisin

Hanni