Toiminta

Hei ja iloista pääsiäistä! 

 

Kuinka ollakaan suunnitelmat muuttuivat, kun minuun oltiin yhteyksissä sekä Varsinais-Suomesta että Uudeltamaalta ja kyseltiin töihin sosiaalityöntekijäksi ja päätin kuitenkin ottaa paikan vastaan eli tällä hetkellä työskentelen aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijänä Uudellamaalla, joten kirjan teko jää odottamaan jatkoa.

 

Asiakkaille jälleen merkitsee sitä, että aikoja voi edelleen kysellä ja koitetaan katsoa miten saadaan sopimaan. Takana on haasteelliset 2 vuotta ja nyt voi lopultakin saada jälleen halata sukulaisia ja tuttavia, mikä auttaa meitä kaikkia jaksamaan. Ukrainan sota on tuonut keskellemme jotain sellaista mitä ei kristityissä maissa voinut kuvitella ikinä tspahtuvan. Kuitenkin kaiken keskellä luonto herää, kiurut, kurjet, joutsenet sekä peipot laulavat ja aurinko alkaa lämmöllään meitä helliä. Nauttikaamme siis luonnosta ja ystävistä, joista saamme iloa ja ne auttavat jaksamaan.

 

Hyvää pääsiäistä kaikille ja aurinkoista kevään jatkoa!

Ystävällisin terveisin Hanni-Maria 

Hei!

 

Vauhdilla meni loppuvuosi 2021 ja vauhdilla on alkanut myös vuosi 2022! Korona toi viime vuoteen todella henkisesti vaativaa aikaa sekä asiakkaiden tilanne kuntoutuksessa yksilövalmennuksessa (syrjäytymisvaarassa olevat nuoret aikuiset) vaati kovasti myös työssä omia voimavaroja. Korona on varmasti tuonut kohta jo kahden vuoden aikana kaikille paljon uusia arjen rutiineja ja etätyöt ovat varmasti jäämässä jossakin muotoa eri työpaikoille myös tulevaisuudessa. Itselle erityisen tärkeä havainto oli asiakkaiden tyytyväisyys etätyöskentelyyn, koska arvioita asiakkaat antoivat 9-10 arvosanoilla. Kun olen sosiaalialan töissä itse ajatellut tärkeimmäksi lähityöskentelyn, niin tämä etätyön suosio asiakkaiden kanssa työskentelymuotona, on ollut enemmän kuin yllätys. Tämä tullee vaikuttamaan myös oman yritykseni työskentelyyn ja iso muutos onkin nyt pääasiassa tarjota etätyöskentelyä, mutta edelleen on  mahdollista saada lähityöskentelyäkin. 

 

Etätyöstä asiakkaat ovat nostaneet positiiviseksi monia asioita kuten, että voi hoitaa työskentelyn kotoa ja ottaa mukavan turvallisen paikan, jossa työskennellä, eikä tarvitse stressaantua erilaisista itselle hankalista asioista. Yllättävän vaivatonta on ollut myös luoda hyvä luottamus asiakkaan kanssa vaikka kasvokkain ei ole oltukaan. Myös ajan säästö on ollut joillekin iso asia, kun ei ole tarvinnut lähteä minnekään erikseen työskentelemään. 

 

Tein lisäksi ison päätöksen viettää tämä kevät itseäni hoitaen ja keskittyen omaan yritykseen, kirjan kirjoittamiseen sekä oman yritykseni kennelin ystäväkoirien kanssa ajan viettoon ja pitkiin lenkkeihin. Joten nyt vaan yhteyttä ottamaan, jos koet tarvetta  käyttää tarjoamiani palveluita. Kotisivuja tullaan myös uudistamaan kevään aikana.

 

Mukavaa kevään odotusta ja Onnellista Uutta Vuotta 2022!

Hei! 

Viimeinen lomaviikko meneillään ja paljon hyvää on ehtinyt lomalla tehdä. Siskon syntymäpäivät Nauvossa heidän veneellään ihanassa kesäsäässä, toi sekä luonnon tuomaa että sosiaalista virkistystä. Museokortti tuli myös korkattua Svinhufvudin Kotkaniemessä rakkaan ystävän kanssa Luumäellä, tuli tutuksi Suomen historiaa ja kahviteltua herkkuja ystävän kanssa. Oli todella ihanaa nähdä, koska koronan vuoksi emme viime vuonna voineet nähdä. 80 vuotiaan rakkaan tätini kanssa teimme retken Uuteenkaupunkiin, josta kuvakin on. Mukana oli uusi perheemme tulokas oman kennelini kasvatti Hertta eli Summerway's Miracle of Lovestar Ruby Angel, josta mahdollisesti tulossa kolmas kennelimme ystäväkoira.

 

Koronan vaikuttaessa jaksamiseemme, onkin tärkeää huolehtia virkistyksestä ja sosiaalisista suhteista. Tämä on hyvin mahdollista monin tavoin kesällä, kun voi viettää aikaa ulkona joko luonnossa tai puutarhassa ja myös mukavissa kesäkahviloissa. Tärkeää olisi lisäksi käyttää aikaa hiljentymiseen ja oman mielen tasapainottamiseen jokaiselle yksilöllisesti. Palautuminen kevään kiireistä ja valmistautuminen syksyyn on juuri nyt hyvä toteuttaa. 

 

Ihanaa loppukesää kaikille ja otathan yhteyttä, jos koet, että yritykseni palveluista olisi sinulle hyötyä! 🙂

 

Ystävällisin terveisin

Hanni-Maria 

Hei!

Iloisia keväisiä uutisia on kerrottavana näin maaliskuun alussa. Kenneliini Summerway's on tammikuussa 2021 syntynyt 4 tyttöpentua ja tarkoitus olisi vahvistaa eläinavusteisia palveluita yhdellä uudella ystäväkoiralla, joten kotiin jää yksi pennuista. Koirat tuovat paljon hyvää mukanaan, kuten säännöllisen liikkunnan ja ulkoilun sekä myös koiran silittäminen laskee verenpainetta ja myös oksitosiinia erittyy mielihyvän tuloksena. Iloa ja läsnäoloa hetkessä koirat myös tuovat mukanaan. Korona on lisäksi pakottanut ihmiset hidastamaan arkea ja kotiympäristössä liikutaan enemmän ja etätyöt myös lisäävät kotona oleskelua, jolloin tilanne sekä vime vuonna että tänä vuonna on aiheuttanut sen, että koiranpennut löytävät uusiin koteihin varsin nopeasti. Mikä voi siten tarkoittaa, että suomalaiset liikkuvat enemmän lenkeillä.

 

Kevät muutenkin tuo mukanaan lisää energiaa, koska valon määrä lisääntyy, joten nyt on oiva hetki lähteä ulkoilemaan ja lenkkeilemään. Luonto alkaa myös heräillä ja erilaiset kevään äänet lisääntyvat joka päivä ympärillämme, joten sekin kannustaa ulkoilemaan, mikä puolestaan lisää hyvinvointia monin tavoin, joten kaikki nyt liikkumaan ja nauttimaan kevääsyä.

Mukavaa kevättä kaikille!

Ystävällisin terveisin  Hanni-Maria

 

Marraskuu on jo lopuillaan ja joulukuu alkamassa, joten vielä päivät lyhenevät ja pimeän aikaa on enemmän joulukuun loppupuolelle asti. Pimeyden lisääntyminen vaikuttaa monin tavoin ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tästä merkkejä ovat esimerkikisi väsymyksen tuntemus, vireystilan lasku ja joillakin myös apeuden kokemukset. Miten tähän jokainen voi halutessaan vaikuttaa, on koittaa löytää itselle sopivia piristäviä asioita. Kenelle piristys tulee valosta esimerkiksi kirkasvalolampun avulla ja kenelle vaikkapa musiikki tuo lisää energiaa. Tällä hetkellä ystävien tapaaminen, joka voisi tuoda myös piristystä päiviin, on hieman haasteellista koronan vuoksi, mutta yhdessä lenkkeily turvavälit säilyttäen on hyvä muoto tavata ystäviä ja piristyä yhdessä ulkoilemalla mukavan jutustelun ohessa.

 

Työssä Omniassa tällä hetkellä on muutama viikko vielä jäljellä ja sitten on pitkä joululoma 19.12.2020 - 6.1.2021, joten nyt en ennen vuoden vaihdetta ota uusia asiakkaita omaan yritykseeni, vaan lopettelemme vanhojen asiakkaiden kanssa vuoden loppuun mennessä. Loma tulee minullekin tarpeeseen, on ollut pitkä syksyn jakso ilman lomia, joten sen vuoksi rauhoitan nyt pitemmän loman myötä jouluajan ja lataan itsekin omia voimavarojani. Tervetuloa kuitenkin uudet asiakkaat tammikuun 15.1.2021 jälkeen, edelleen muutaman asiakkaan pystyn ottamaan per kuukausi.

 

Kaikille mukavaa joulun odotusta!

Ystävällisin terveisin Hanni-Maria